Langkah Mudah untuk Membuat Lontong Sayur Rumahan, Sempurna

Masih mencari idea tentang cara membuat kaedah unik untuk pembaziran otot di rumah? Ramai pengguna di sekeliling kita baru-baru ini mencari resipi sayur-sayuran buatan sendiri untuk kegagalan otot dan anda boleh menjadi salah seorang daripada mereka. Pada masa lalu, orang menggunakan Internet pada telefon bimbit, contohnya, untuk mencari maklumat tentang foto. Kali ini saya akan kongsikan panduan cara memasak resepi kedut Longtong Sayur Rumahan supaya betul-betul ringkas dan kompleks. Jika dikendalikan secara tidak betul, hasilnya akan menjadi agak lancar dan tidak menyenangkan. Malah, lontong saur rumhan yang lazat seharusnya mempunyai rasa dan rasa yang boleh membangkitkan selera anda.
Terdapat banyak perkara yang mempengaruhi rasa lontong saiur rumana, pertama dari jenis bahan, kemudian dari pilihan bahan segar hingga cara penyediaan dan penyajiannya. Jangan risau jika anda ingin memasak lontong saiur rumhan yang lazat di rumah, kerana jika anda sudah tahu semua caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Berikut adalah gambar Longton Sayur Rumakhan yang boleh anda jadikan idea.
Jumlah hidangan yang boleh dihidangkan untuk menyediakan Longtong Sayur Rumahan ialah 3 hidangan. Jadi pastikan hidangan ini cukup untuk berkhidmat kepada anda dan orang tersayang.
Selain itu, masa yang diperlukan untuk menyediakan lontong sayur rumhanaha dianggarkan kira-kira 45 minit.
Berikut adalah beberapa kaedah pemprosesan Longthong Sayur Rumahan yang mudah dan praktikal, sedia untuk dibuat. Anda boleh membuat Lontong Sayyur Rumahan dengan 22 bahan dan 7 langkah. Cara memasak hidangan.
Sayur tinggi ni bukan ala Padang/Beta. Tetapi seperti di rumah biasa: bersederhana. Okra lazat dengan kaviar dan tempo kering. Resepi diadaptasi dari mba Endang JTT #cookpadcommunity_bandung
Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk menyediakan Longtong Sayur Rumahan:
- 1 labu siam, dicincang sedikit
- 1 paket kacang panjang
- 60 ml santan pekat cepat
- 1 liter air masak
- Rempah-rempah yang baik:
- 6 mentol
- 3 ulas bawang putih
- 5 keping walnut masak
- 1/2 sudu besar ketumbar panggang
- 10 biji lada merah kerinting
- 2 cm kunyit
- Rempah-rempah lain:
- 3 daun salam
- 2 kertas oren
- 1 bar lemon
- 5 biji lada cayenne
- 2 sudu besar gula perang dalam sarang lebah
- 2 cm lengkuas besar
- 1 cm kulit halia
- Detergen praktikal:
- 1 cawan nasi putih
- 3 cawan air
Cara memasak Longtong Sayur Rumakhan
- Sediakan bahan-bahan: Hirisan labu siam di atas pemetik api. Potong kacang menjadi kepingan sepanjang 5 cm.

- Tumis rempah hingga lembut. Warna rempah tidak pucat lagi.

- Tambah lagi rempah ratus. Goreng hingga habis. Kemudian masukkan 1 liter air mendidih.

- Letakkan kacang panjang. Masak sehingga kacang panjang lembut. Kemudian masukkan labu siam. Bila labu siam dah empuk, masukkan santan. Kacau hingga rata. Masukkan garam dan serbuk sos.

- Ya.. buat lama-lama..

- Cara memasak hidangan panjang yang sesuai: rebus nasi dalam nisbah 1 (nasi): 3 (air). Apabila sudah siap, tuangkan ke dalam mangkuk dan tekan untuk memerah

- Letakkan pada suhu bilik sehingga wap panas hilang. Kemudian masukkan ke dalam peti ais. Jika sejuk, tunggu.
apa khabar Adakah ia mudah atau tidak? Jadi sediakan Luntong Siur Romhan anda untuk latihan di rumah. Semoga ini bermanfaat dan enjoy!