'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan Daging slice masak merah ala Thai yang Sempurna - Selera Tuan

Langkah Mudah untuk Menyiapkan Daging slice masak merah ala Thai yang Sempurna

Bahagian daging merah Thai

Adakah anda masih mencari cara mudah untuk memasak daging merah Thai istimewa? peserta rangkaian menggunakan Internet sebagai alat untuk mendapatkan maklumat daripada imej. Saya akan kongsikan langkah-langkah untuk memudahkan penyelenggaraan post pada masa ini. Jika dilakukan secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tawar malah tawar. Malah, daging merah manis ala Thai sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang membangkitkan deria rasa.

Kualiti daging merah masak dipengaruhi oleh banyak faktor seperti jenis bahan, pilihan bahan segar, cara ia berfungsi dan cara ia digunakan. Jangan risau tentang kepingan merah yang lazat dari Thailand di mana sahaja, kerana apabila anda tahu resipinya, hidangan ini boleh menjadi sesuatu yang istimewa. Berikut adalah gambar sekeping daging Thai merah yang boleh anda gunakan sebagai inspirasi.

Baiklah, kali ini mari cuba masak potongan daging merah Thai di rumah. Dengan bahan-bahan yang mudah, makanan ini boleh memberi manfaat untuk menyihatkan badan kita. Anda boleh menyediakan potongan daging merah Thai menggunakan 14 bahan berbeza dan 4 langkah memasak. Berikut adalah langkah-langkah untuk membuat hidangan.

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk menyediakan bahagian daging merah Thai

  1. 300 gram daging rebus
  2. 2 ulas bawang putih/hiris halus
  3. 1 sudu besar lada kisar
  4. 2 biji lada merah/suka cita rasa
  5. 1/4 biji bawang besar/hiris
  6. 1/2 biji tomato / potong 6 bahagian
  7. 1 sudu besar air rebusan tiram
  8. 2 sudu besar jus tomato
  9. 2 sudu besar sos cili
  10. 1 sudu besar sup ikan
  11. Daging lembu secukup rasa
  12. 3 kg daun limau
  13. minyak secukupnya
  14. rasa airnya

Langkah-langkah Memasak Hirisan Daging Merah Thai

  1. Sapu daging dengan hirisan sehingga sedikit kering, kemudian buang.
  2. Sapu bawang putih yang telah dikisar dengan baki minyak sehingga daging naik bau, kemudian masukkan cili yang dihiris sehingga lada masak sepenuhnya.
  3. Masukkan daging kisar, kemudian masukkan 3 jenis air rebusan masak, kacau sedikit, masukkan air rebusan ikan, bawang besar, tomato, biji lada dan daun limau, dan gaul rata.
  4. Masukkan air, masukkan daging lembu, masukkan sedikit gula dan masukkan perasa. (Saya tidak menambah garam. Ya). Sedia untuk dihidang, jangan lupa masukkan brokoli rebus (jika ada) untuk hiasan.

Bagaimana mereka? Ia mudah, bukan? Begini cara membuat potongan daging merah Thai yang boleh anda amalkan di rumah. Semoga berjaya dan bergembira!

Link copied to clipboard.