Langkah Mudah untuk Menyiapkan Pesmol ikan nila ala" rumahan Anti Gagal

Mencari ilham. Orang ramai sudah biasa menggunakan internet di telefon bimbit mereka, contohnya untuk memaparkan maklumat imej. Baiklah, kali ini saya akan memberi tunjuk ajar bagaimana cara menyajikan resepi templat ala “nice house tilapia” supaya tidak susah atau senang. Jika anda merawatnya secara tidak sengaja, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan, malah tidak menyenangkan. Walaupun tilapia pasmol buatan sendiri sedap, ia sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang boleh membangkitkan selera kita.
Terdapat beberapa bahan yang lebih kurang mempengaruhi kualiti rasa pasmal "homemade tilapia" bermula dari jenis bahan hingga pilihan bahan segar hingga cara penyajian dan penyajiannya. Anda tidak perlu risau jika ingin membuat passmol tilapia yang sedap di mana-mana sahaja di dalam rumah, kerana hidangan ini boleh menjadi istimewa jika anda tahu tekniknya. Contoh
Ia juga mengambil masa kira-kira 60 minit untuk memasak pasmol tilapia buatan sendiri.
Nah, kali ini kita cuba mengubahnya di rumah, pesmol tilapia ala "homemade". Sentiasa dengan bahan-bahan biasa, makanan ini boleh membantu dalam mengekalkan kesihatan badan anda dan keluarga anda. Anda boleh menggunakan pacemol tilapia "buatan sendiri" untuk mencipta 21 bahan dan 5 langkah. Cara menyediakan hidangan.
# 5 Resepi baru saya, Random Fried Tilapia Rest TDI PGI Dripada Diagetin Patch Malam ni saya dah sedia untuk makan pesmol dengan bahan sementara semoga sedap.
Bahan-bahan dan rempah yang diperlukan untuk menyediakan tilapia pasmol "di rumah":
- 1 kg tilapia (3 ekor/kg) Bersihkan kedua-dua belah
- 2 lobak merah, dikupas dan dibasuh, dipotong menjadi kepingan panjang
- 2 timun bersih "dipotong panjang".
- 1 pek kara 65 ml (boleh guna ikut citarasa atau tidak)
- 250 ml air mendidih (secukup rasa)
- Cari rempah ratus:
- 2 biji lada merah
- 6 biji bawang
- 3 ulas bawang putih
- 5 sudu makan hazelnut panggang
- 1 sudu teh daun ketumbar
- 1/2 sudu kecil lada hitam
- 1 potong jimat 1
- 1 potong kuning
- 1 tomato Inggeris dipotong menjadi kepingan nipis
- 2 bahagian lengkuas ditaburkan
- 1 sudu besar serai
- 1 daun salam
- 10 lada keseluruhan
- Garam secukup rasa, gula perang dan ekstrak serbuk
- Rasa minyak masak untuk ikan dan rempah goreng
Langkah-langkah membuat pasmol ala tilapia "di rumah".
- Basuh dalam minyak panas dan goreng tilapia secara berasingan
- Panaskan minyak masak sehingga rempah keperangan. Tumis hingga rempah pekat dan naik bau, masukkan tomato cincang, lengkuas, serai, daun salam dan gaul rata.
- Masukkan lobak merah dan timun campur rempah, masukkan air, santan dan rempah lain.
- Setelah masak sedikit masukkan ikan, gaul rata, jika air tidak terasa, biarkan mendidih dan rempah meresap, kemudian untuk menguji rasa akhir, masukkan lada sulah, rendam, kemudian angkat dan rasa. Hidang.
- Pesmol tilapia sedia untuk dimakan licin 6
Sejauh mana ketepatannya? Cara membuat pasmol tilapia ala rumah yang boleh anda amalkan di rumah.