Langkah Mudah untuk Menyiapkan Pisang goreng rumahan, Lezat Sekali
Mencari inspirasi Cara membuat pisang goreng yang sempurna dan unik di rumah Orang di sekeliling kita tercari-cari resepi pisang goreng buatan sendiri dari semasa ke semasa, mungkin anda salah seorang daripadanya. Pengguna Internet sudah biasa menggunakan Internet mudah alih untuk melihat maklumat imej untuk digunakan sebagai contoh. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan panduan cara membuat pisang goreng di rumah, sangat sedap dibuat, tidak susah tetapi tidak mudah. Sekiranya pemprosesan salah, hasilnya akan menjadi hambar dan tidak menyenangkan. Pisang goreng buatan sendiri yang baik harus mempunyai rasa dan rasa yang boleh menggoda selera kita.
Terdapat banyak perkara yang lebih kurang menjejaskan kualiti rasa pisang goreng buatan sendiri, pertama jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar, cara penyediaan dan penyajiannya. Di mana sahaja anda berada, jika anda ingin membuat pisang goreng yang enak di rumah, jangan risau, kerana hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa asalkan anda tahu caranya. Di bawah adalah gambar pisang goreng buatan sendiri yang boleh anda jadikan idea.
Baiklah, kali ini kita akan mencubanya, jom tukar pisang goreng buatan sendiri. Jika kita pastikan bahan-bahannya mudah, makanan ini boleh memberi manfaat dalam menjaga kesihatan tubuh badan kita. Anda boleh membuat pisang goreng di rumah menggunakan 7 jenis bahan dan 2 langkah penyediaan. Ini adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.
Banyak kat kiosk kat mana-mana.. Tapi masa kecik-kecik mak selalu suka pisang goreng kat rumah.. Cuma rasa lain dari yang dijual di luar.. Sebab cuaca masih buruk dan kk tanya. snek, lepas tu kita buat donut. #Apartmen #Cookpad_GA
Bahan-bahan dan rempah ratus untuk membuat pisang goreng di rumah:
- 3 biji pisang (dengan bunga)
- 2 sudu besar tepung beras
- 3 sudu besar tepung
- gula secukupnya
- garam secukupnya
- minyak untuk menggoreng
- air sejuk secukupnya
Langkah-langkah membuat pisang goreng di rumah
- Buat doh dengan bancuhan tepung beras, tepung gandum, garam, gula dan air sejuk secukupnya, gaul rata supaya tidak hangus.
- Potong pisang secukup rasa, masukkan telur, sediakan minyak, bila minyak sudah panas masukkan pisang, goreng hingga kekuningan. Angkat dan hidangkan. 😉
Terima kasih kerana menggunakan resipi di halaman ini. Kami berharap resipi mudah goreng pisang buatan sendiri di atas dapat membantu anda menyediakan hidangan yang menarik untuk keluarga/rakan anda dan boleh menjadi inspirasi untuk perniagaan masakan anda. Tenaga!